2 Ocak 2010 Cumartesi

Bilim Kurgu (Science Fiction)

Bugün X ağabeyimden veya teyzelerden uzaklaşıp bilim kurgu üzerine yazmaya karar verdim.Çok zor oldu benim için :P Öncelikle sürekli olarak takip ettiğim bilim kurgu üzerine çok güzel bir blog adresini buraya yazmak zorunda hissediyorum.

http://www.ucandaire.org

Bilim-kurgu filmlerini küçüklüğümden beri büyük bir zevkle takip ederim.Küçükken tam olarak olayları kavrayamasam bile o büyülü dünya beni çok etkilerdi.Hala etkilemeye devam etmekte çünkü hayal gücünün ve yaratıcılığın en üst seviyede kullanıldığı bir yapıdır.Düşünsenize ufak bir kare parçaya birkaç çizim yapıp, iki üç birşey yapıştır, o parçaya bir isim ve işlev ver, filmde o yapıyı güzel yansıt al sana bilim kurgu.Tabii bu kadar basit mi bilemeyeceğim.Filmde o gördüğün parça ışınlanma aygıtı vb. bir işlev kazandırmış olsa kim ona diyebilir ki 'hayır kardeşim o öyle birşey değil yanlış biliyorsun'.Kim Star Wars serisindeki ışın kılıçlarına dil uzatabilir.Çıkıp elemanın biri Stargate'deki yıldız geçidine ''öyle birşey olmaz, o yuvarlak yapıda olamaz, semboller neyin nesi'' diyebilir mi?

Birçok bilim kurgu sever için klasiktir.Tabii istisnalarda olacaktır ama en sevdiğim seri tahmin edilebileceği gibi Star Wars'un klasik üçlemesidir.En sevdiğim kısım ise Jedi'ın Dönüşü'nde Jabba'nın sarayında geçen sahnelerdir.Hele Crumb ın gülüşünü kaç defa geri alıp alıp izlemişimdir.
İzlediğim en güzel bilim kurgu dizisi ise Stargate serisidir.Stargate SG-1 ve Atlantis'in bütün bölümlerini sıkılmadan izlemişimdir.Stargate Universe için pek yorumda bulunmak istemiyorum şimdilik çünkü daha yeni ve olaylar nasıl ve ne şekilde gelişecek kimse bilmiyor.Battlestar Galactica'yı izlemede biraz geç kalmıştım ama izleme şerefine nail oldum.Stargate serisiyle kıyaslama yapmak istemiyorum çünkü dizilerin yapıları bence birbirlerinden çok farklı.İki seriden de gereken zevki aldım diyebilirim.
Fringe'i çok beğendim diyebilirim.Eniştem her defasında izle izle diyordu.Bir izleyeyim dedim ve ilk sezonu edindim.Gerçekten çok zevk alarak izledim.Tadı damağımda kaldı.Yeni bölümünü heyecanla bekliyorum.
V (visitors) dizisinin sadece 4 bölümü yayınlandı.İzlediğim 4 bölümü de zevkle izledim.Daha başlardan olayların içine çekiyor insanı.Heyeanla 5. bölümü bekliyorum.
Lost'a değinmeden etmek istemiyorum.Şahsen ilk 3 sezonu çok güzel geldi fakat 4. sezondan sonra özellikle 5. sezonda sanki dizi mundar oldu gibime geldi.Tabii ki dizinin yapımcıları olayların nasıl gelişeceğini çok önceden planlamışlardır ve bende sonuçları yani ortaya çıkacak gerçekleri heyecanla bekliyorum ama bilmiyorum bende uyandırdığı his mundar olduğu :)
Babylon 5 i izlemeye başladım ve beğendiğimi söyleyebilirim.Efektler biraz ucuz gözüktü gözüme lakin ben izlediğim film veya dizide grafiklere çok önem vermem.Dizinin işleyişi benim için önemli olandır ve Babylon 5 bana kendisini izletiyor.Benim için önemli olan bu.

Bu kadar dizi içerisinde aklımda kalan en güzel sahne ise Stargate SG-1 dadır.9.sezon 20. bölümde ori gemilerine karşı goa'uld,asgard ve insanların gemilerinden oluşan bir dolu uzay gemisine karşı süper geçitten gelen 4 ori gemisinin etrafı darmadağın etmesidir.

Takip ettiğim ve sık kullanılanlar listemde bulunan sitelerin linkleri burada paylaşmak istiyorum:

http://www.ucandaire.org/

http://home.austarnet.com.au/petersykes/topscifi/index.html *tavsiyemdir
http://www.chevron26.com/atlantis/translation/ancientlanguage.html
http://www.boston.com/ae/tv/gallery/topscifishows/
http://www.epinions.com/content_3639844996
http://www.starwarsturk.com/
http://yildizsavaslari.com/html/ *tavsiyemdir

Bu arada ucandaire.org/ da emeği geçen herkese bir takipçiniz olarak teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder